Back to GalleryBack to Gallery

Stolen objects report.

Go to end of page.

         

 
20020613

A one piece carriage clock by “Jules a Paris”. Signed on the mouvement “Bolviller a Paris”Stolen on June 11th 2002 from a shop in the Netherlands. An “one piece” gilded carriage clock in a fine cast case with chased decoration and shuttered back door.

The enamel dial with Roman numerals is signed; “Jules a Paris”. The movement with countwheel striking on a bell. The backplate of the movement carries an oval stamp “Bolviller a Paris”. The movement and probably the case as well, is numbered.

De kast: Het betreft een reisklok van het zogenaamde “one piece” type in een bewerkte en vuurvergulde kast. De kast heeft is aan beide zijden als aan de voorkant en bovenzijde voorzien van een glazen ruit. Aan de achterkant bevindt zich een gegraveerde deur waarin een viertal gaten zijn gemaakt. Deze gaten worden, middels een schuifje dat in de deur is gemonteerd, min of meer aan het zicht onttrokken. De kast bovenzijde van de kast is voorzien van een bewerkt, vuurverguld handvat. De wijzerplaat is van wit emaille en voorzien van 12 zwart geëmailleerde Romeinse cijfers voor de uren. De minuten worden middels een 60-tal zwarte emaille puntjes weergegeven. De tijd wordt door een tweetal geblauwde stalen Brequet wijzers aangegeven. Onder het Romeinse cijfer VI is de klok in kleine zwarte emaille letters gesigneerd: “Jules a Paris”. Het uurwerk: Het uurwerk is voorzien van gaandwerk en slagwerk op een bel die op de achterplatine is gemonteerd. Onder deze bel is op de achterplatine een ovaal stempel aangebracht met, voor zover ik mij kan herinneren, de volgende tekst: “Bolviller a Paris”.

Please report to:

Mouthaan.
Marktstraat 32
1411 EA Naarden Vesting
The Netherlands
Tel: +31 35-694.08.43
Fax: +31 35-695.24.82
E - Mail

Security camera pictures showing the sole visitors of the shop at the time the clock was stolen.
 Stolen objects report.

To the care of the
Horological Foundation.

See 'about-us'
on how to report
'stolen objects'.

CONTACT

Back to Gallery